Eco Active

Eco Active

0
Țări europene
0
Tineri
0
Zile

ECO-ACTIVE! Young activists for Planet Earth

În perioada 15-21 august 2022, tineri din Bulgaria, Grecia și România au participat în proiectul ECO-ACTIVE! Young activists for Planet Earth, proiect nr. 2021-1-RO01-KA152-YOU-000021301, organizat de Asociația Alternativa Eco (lider de proiect), alături de partenerii Active Bulgarian Society (Bulgaria) și Green Spirit (Grecia) finanțat prin Programul #Erasmus+.
 
ECO-ACTIVE! Young activists for Planet Earth a însemnat participarea tinerilor la o serie de activități, ateliere, prezentări și drumeții desfășurate în stațiunea Muntele Băișorii (jud. Cluj) și în zonele învecinate, unde aceștia au avut ocazia atât să discute despre importanța ecologiei, despre cum este afectat mediul de diferiți factori (în special factorul uman), cum poate fi mediul prezervat, reparat și îmbunătățit, despre practici stustenabile care pot fi puse in practică cu ușurință în viața de zi cu zi. Au descoperit inițiative locale legate de ecologie și au cunoscut antreprenori locali, care contribuie activ la dezvoltarea sustenabilă a turismului din zonă.
 
Timp de 7 zile, tinerii au participat la activități bazate pe educație non-formală, cum ar fi: dezbateri, jocuri de simulare, activități cu subiectul principal de protecție a mediului, vizite pe teren, team building, au organizat seri interculturale reprezentative pentru fiecare țară participantă în proiect. De asemenea, au vizionat filme documentare, au vizitat Cheile Turzii, rezervație naturală protejată de UNESCO, unde au putut întâlni un relief carstic sălbatic cu peste 1000 de specii de plante și animale. În această zonă tinerii au făcut o campanie de ecologizare și au avut parte de un cadru de excepție și de adrenalină cu ajutorul tirolianei cu lungimea de 600 m, diferența de nivel de 100 m, iar viteza atinsă a fost cuprinsă între 80-100 km/h. Au făcut drumeții prin pădurile verzi ale comunei Băișoara, au vizitat pârtiile vârfului Buscat, aceasta fiind la o altitudine de 1676 m.
 
Cei 30 de tineri si 6 lideri de grup au primit vizita unui artist vizual – Irina și a unei activiste de mediu – Andra, totodată acestea fiind și organizatoarele festivalului Zero Waste Festival „Zaiafet pe Luna”. Acestea, împreună cu participanții, au făcut un atelier de creație bazat pe reciclare și s-au familiarizat cu termenii: refuzăm utilizarea plasticului, reducem, refolosim, reciclăm, compostăm.
 
Tot în cadrul acestui proiect, participanții au primit informații de la Salvamont Salvaspeo Cluj despre primul ajutor care trebuie oferit în cazul unui accident pe munte și nu numai, au putut vedea ce conține trusa de prim ajutor, au primit informații despre marcajele de pe traseele montane.
 
La finalul activităților au realizat un clip video în care au prezentat într-un mod nonformal informații despre ecologie.
 
Pe parcursul acestui clip video au vrut să prezinte câteva din frumoasele momente imortalizate de-a lungul acestui proiect. Acest clip video poate fi accesat la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=Xs_dqGu76fk
 
Ultima seară a fost dedicată cinei de rămas bun și ceremoniei de acordare a certificatului YouthPass.
 
Dorim să îi felicităm pe această cale pe toți participanții proiectului Eco-Active! Young activists for Planet Earth, le mulțumim pentru implicare, perseverență și pentru ideile creative împărtășite, le urăm tuturor un viitor strălucit și sperăm ca lucrurile învățate și experiența celor 7 zile de activități să le fie cât mai folositoare în parcursurile lor profesionale și personale. Ne dorim ca prieteniile legate în acest proiect să fie cât mai longevive, iar tinerii să împărtășească cu entuziasm această experiență.
 
Dorim să le mulțumim partenerilor noștri, Active Bulgarian Society (Bulgaria) și Green Spirit (Grecia) și tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a proiectului, mai exact:
Pensiunea Montana Băișoara, pentru găzduire, pentru toată grija purtată și pentru mâncarea delicioasă;
Salvamont-Salvaspeo Cluj, pentru informațiile prețioase;
– Irina – artist vizual, Andra – activistă de mediu, Zaiafet pe Lună Co-founders, pentru că au împărtășit cu noi stilul lor de viață și experiențele lor legate de protecția mediului.
– Asociația Prin Banat, pentru sprijinul acordat;
 

În ultima zi a fiecărui schimb de tineri/mobilitate a lucrătorilor de tineret, le oferim participanților posibilitatea de a crea fie o piesă de teatru pe tema proiectului, fie un ghid de bune practici sau un videoclip cu momente memorabile din proiect. Mai jos găsiți o colecție video de pe canalul nostru de YouTube, unde puteți urmări aceste materiale.

Alternativa ECO

- Asociatia -

Redu, Refolosește, Reciclează

Copyright © 2024 Asociația Alternativa Eco. Vă încurajăm să distribuiți conținutul acestui site, cu menționarea sursei.