Sustainable Entrepreneurs

Sustainable Entrepreneurs

0
Țări europene
0
Tineri
0
Zile

Primul proiect al Asociației Alternativa Eco a fost un real succes

Pe parcursul a 7 zile la Milcoveni, 30 de tineri din 6 țări europene au învățat despre antreprenoriat sustenabil și despre pașii deschiderii unei afaceri în mediul online, in cadrul proiectului Sustainable entrepreneurs-make cash out of trash, proiect finanțat prin programul Erasmus+.
 
În fiecare zi, tinerii au luat parte la diferite workshop-uri bazate pe modelul educatiei non-formale, pe urmatoarele teme: gândirea critică, comunicare, MVP (minimum viabile product), educație antreprenorială, analiza SWOT, marketing și rezolvarea problemelor.
 
In ziua a 4-a tinerii au învățat despre conceptul de MVP (minimum viable product).
 
Participantii au avut si ocazia de a gandi idei de afaceri sustenabile online, fiind indrumati in acest proces de Cristian Sitov – specialist IT și antreprenor.
 
În ziua a 5-a, participantii s-au intalnit cu Ciprian Minea, fondatorul Grădinii Dealul Frumos din Anina, un antreprenor sustenabil care le-a explicat care sunt riscurile unei afaceri sustemabile mici și care sunt cele mai eficiente strategii de marketing. Astfel, cei 30 de participanți au învățat că o afacere sustenabilă, ca orice alta afacere, nu presupune doar câștig, ci și riscuri și pierderi.
 
După toate aceste activități, tinerii au avut o zi liberă pentru a reflecta la informațiile acumulate. Aceștia s-au bucurat de priveliștea încântătoare de la lacul Miniș de lângă Anina, s-au plimbat cu hidrobicicletele și s-au bucurat de ultimele zile împreună.
 
În ultimele 2 zile, participantii au lucrat la un video pe care îl puteți viziona pe YouTube. Ei au făcut scriptul, au filmat, au editat și au petrecut timp de calitate împreună.
 
Experiența unui proiect Erasmus+ este unică și ii încurajăm pe toți tinerii să încerce experiența unui Youth Exchange, unde vor cunoaște tineri ca ei, cu interese comune și își vor dezvolta abilitățile personale și profesionale.
 

În ultima zi a fiecărui schimb de tineri/mobilitate a lucrătorilor de tineret, le oferim participanților posibilitatea de a crea fie o piesă de teatru pe tema proiectului, fie un ghid de bune practici sau un videoclip cu momente memorabile din proiect. Mai jos găsiți o colecție video de pe canalul nostru de YouTube, unde puteți urmări aceste materiale.

Alternativa ECO

- Asociatia -

Redu, Refolosește, Reciclează

Copyright © 2024 Asociația Alternativa Eco. Vă încurajăm să distribuiți conținutul acestui site, cu menționarea sursei.